Rólunk


     A Scout Society Egyesületet 2011-ben alapították. A szervezet célja, hogy népszerűsítse az önkéntességet és, hogy hozzájáruljon a helyi közösség fejlesztéséhez, főképpen a fiataloknak szóló nem-formális nevelési tevékenységekhez.

     Annak érdekében, hogy fiatalok személyes és szakmai fejlődését elősegítse, valamint hogy bevonja őket helyi közösségekbe, az egyesület különböző projekteken kezdett el dolgozni különböző témákban (sport, egészség, multikulturalizmus, tolerancia, diszkrimináció, munkaerőpiaci képességek fejlesztése, pályaorientáció) melyek mindegyike ugyanazt a célt szolgálja: a fiatalok fejlődését és aktív részvételüket a társadalomban, megőrizve és megosztva másokkal is az európai értékeket (összefogás, kommunikáció, tolerancia, szolidaritás, tisztelet, egyenlőség, pluralizmus, béke, demokrácia, szabadság).

     Az utóbbi évek során az egyesület jelentős mértékű nemzetközi együttműködést épített ki, jelenleg partnerségben áll szervezetekkel Horvátországból, Csehországból, Spanyolországból, Szlovéniából, Bulgáriából, Magyarországból, Lengyelországból, Törökországból és Litvániából) és jelentős mennyiségű projektet és önkéntes tevékenységeket, ifi-cseréket, és stratégiai partnerségeket valósított meg, összesen több, mint 2000 fiatal bevonásával Románia, akik különböző közösségeiből jöttek. További információ itt található.